• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

5 reguli de aur care ar trebui să vă guverneze acțiunile

atunci când vă aflați în căutarea unul loc de muncă

Găsirea unui loc de muncă poate fi uneori un proces de durată. Alteori, acțiunile dumneavoastră se pot solda cu o reușită imediată sau după o scurtă perioadă de căutări. Până în acel moment însă, vă recomandăm să vă înarmați cu răbdare și să vă faceți o strategie de acțiune care să implice cât mai multe canale de căutare.  Fiți perseverenți și încrezători în forțele proprii și încercați să nu ratați nicio oportunitate de a aplica la un loc de muncă potrivit cu așteptările dumneavoastră sau de a vă prezenta la cât mai multe interviuri. Acestea pot fi în sine un exercițiu de învățare. Practic, experiența unui interviu vă poate pregăti pentru interviul cu un alt angajator.

Vă prezentăm în cele ce urmează 5 reguli de aur care e bine să vă guverneze ațiunile în procesul de căutare a unui loc de muncă:

  1. Asigurați-vă de faptul că aveți un curriculum vitae (CV) actualizat și extrem de bine pus la punct. CV-ul este cartea dvs. de vizită astfel că acesta trebuie să conțină informații relevante și corect structure despre experiența dumneavoastră profesională, parcursul educațional, abilități, competențe și alte informații relevante. Utilizați formatul de CV Europass, un format ce respectă standardele europene de evaluare și asigurați-vă că este completat în întregime și fără greșeli de ortografie sau exprimare.
  2. Profitați de orice prilej pentru a vă anunța rudele, prietenii, cunoștințele, foștii colegi etc. că vă aflați în căutarea unui loc de muncă. Nu de puține ori se poate întâmpla ca oportunitatea de angajare să vină de acolo de unde vă așteptați mai puțin. De asemenea, e bină să țineți cont de faptul că recomandarea unei persoane de încredre poate valora foarte mult atunci când candidați pentru un loc de muncă vacant.
  3. Alocați câteva ore în rutina dumneavoastră zilnică pentru căutarea de locuri de muncă disponibile pe internet sau publicate în ziare. Vă recomadăm cu încredere să apelați la portalurile de job-uri online. Acestea sunt unele dintre cele mai accesate resurse online de locuri de munca și vin în întâpinarea persoanelor aflate în căutarea de locuri de muncă cu o gamă foarte variată de oferte. Creați-vă un cont personal și introduceți informațiile din CV-ul dvs. în câmpurile dedidate din portal. Ulterior, veți putea, printr-un simplu click, să aplicați la zeici și poatechiar sute de locuri de muncă. Printre cele mai importante portaluri amintim,,.
  4. Mergeți la la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în raza căreia aveți domiciliul sau reședința și înscrieți-vă în evidența persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, încercați să aflați informații despre locurile de muncă disponibile în județ sau despre eventuale târguri de locuri de muncă ce urmează a fi organziate.
  5. Purtați întotdeauna cu dumneavoastră un CV actualizat atât în format printat cât și electronic (pe un CD sau pe un memory stick). Nu puteți ști niciodată când se ivește oportunitatea de a vă depune candidatura pentru un loc de muncă.