• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Program de intervenţii integrate pentru şomeri – Continuarea programului de pregătire profesională aferent perioadei de sustenabilitate a proiectului

 

Conditii si formulare de inscriere in program:

-  Formular de înscriere în baza de date a proiectului
- Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Partenerul 6 - SC Dechiro Consulting SRL
- Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Consiliul Judeţean Buzău
- Formular înregistrare a grupului țintă
- Declarație pe propria răspundere privind apartenența la grupul țintă
- Declarație pe propria răspundere că dețin sau nu dețin contract individual de muncă
- Declarație pe propria răspundere privind condițiile de participare la program
- Condițiile de participare la programul de pregătire profesională din cadrul proiectului
- Dosarul grupului țintă

Consiliul Judeţean Buzău, în calitate de lider al grupului de parteneriat, a implementat în perioada 07.04.2014 – 06.12.2015 proiectul cu titlul ”Program de intervenţii integrate pentru şomeri - certitudinea unui viitor durabil, POSDRU/125/5.1/S/126033, cod SMIS 51369, proiect implementat în parteneriat cu: Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, SC RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judeţean Mureş, Tecseo SRL şi SC Dechiro Consulting SRL.

În perioada de sustenabilitate a proiectului, 07.12.2015 – 06.12.2018 consorțiul partenerial continuă implementarea pachetului de activități specifice din cadrul proiectului, context în care persoanele interesate pot participa, începând cu luna octombrie 2016, la cursuri gratuite de Comunicare în Limba Engleză şi Inspector resurse umane, în limita locurilor disponibile. Procesul de recrutare și selecție a grupului țintă va începe din data de 10.10.2016.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“ – proiecte strategice.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 9.541.224,10 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată a fost de 9.201.638,40 lei.

Obiectivul generalal proiectului a vizat creşterea capacităţii de angajare pentru 935 de şomeri, în special şomeri de lungă durată, persoane inactive sau aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi a persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala, din Regiunea Sud-Est – judeţul Buzău şi Regiunea Centru – judeţul Mureş.

În acest sens, prin proiect s-a desfăşurat un pachet de activităţi integrate de consiliere, orientare, formare profesională, medierea muncii, activităţi care vor asigura pe termen mediu şi lung atât incluziunea socio-profesională, cât şi creşterea stimei de sine şi a independenţa financiară a grupului ţintă menţionat.

Obiectivele specificeale proiectului au fost următoarele:

-     Creşterea capacităţii de adaptare pe piaţa muncii pentru şomerii participanţi la program,

-     Dezvoltarea culturii antreprenoriale pentru 100 persoane incluse în grupul ţintă cu scopul de a contribui la crearea de noi locuri de muncă şi implicit la dezvoltarea economică a celor două judeţe,

-     Reducerea şomajului în cele două regiuni prin angajarea a 114 persoane, dintre care 97 din judeţul Buzău şi 17 din judeţul Mureş, din grupul ţintă care a participat la program.

Rezultate obținute:

-   Numărul persoanelor care au finalizat programul de intervenţii integrate, certificaţi: 944 persoane (din județul Buzău: 777, din județul Mureș: 167);

-   Numărul subvenţiilor plătite în proiect: 943 (în valoare totală de 958.088 lei), din care în județul Buzău: 776 iar în județul Mureș: 167;

-   Numărul persoanelor care au demarat o activitate independentă: 12  persoane (față de 10 persoane, cât s-a preconizat inițial)

-   Numărul persoanelor care în termen de 6 luni după participarea la programe integrate şi-au găsit un loc de muncă: 294 persoane (din care în județul Buzău: 239 iar în județul Mureș: 55), față de 114 persoane, cât s-a preconizat inițial.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu Buzău, mansardă, persoană de contact: d-ra Ioana Giurgea, tel: 0722.636.808 sau la sediul Consiliului Judeţean Buzău: manager de proiect d-na. Liliana Nicolae, tel: 0238.414.112, interior 203.

De asemenea, pentru alte detalii puteţi accesa pagina web a proiectului www.viitordurabil.ro.

  In data de 26.10.2015 a inceput un nou curs de Inspector resurse umane, seria cu numarul 11 de la inceputul programului si a 2 a pe perioada prelungirii, care de asemenea este ultima din cadrul proiectului “Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil”.  Toti participantii inscrisi vor parcurge un numar de 5 saptamani iar la finalul acestora  cei care au un numar de prezente de 85% din total vor avea de sustinut un examen din material predata. Pentru ca programul sa fie complet cursantii vor participa de asemeni si la cursul obligatoriu de compentente informatice care va incepe in doua saptamani de la aceasta data si se va tine in paralel cu cel de Inspector pe perioada celor trei saptamani ramase.

      Ca la fiecare grupa, mentionam ca pentru a finaliza programul de interventii integrate toti cei care au participat la workshopul initial de informare si consiliere si care vor reusi sa finalizeze examenul cursului obligatoriu (Competente Informatice) si a cursului optional (in acest caz Inspector resurse umane) mai au de parcurs o singura etapa : workshopul de medierea muncii. Informatii privind data de desfasurare a acestui workshop o vor primi participantii de la biroul nostru de recrutare din Bulevardul Nicolae Balcescu.

         Din pacate, proiectul nostru a ajuns la final iar in acest moment recrutarea s-a incheiat la sediile noastre, urmand ca cei care s-au inscris pana acum sa participe in perioada urmatoare la ultimele cursuri din program.

       Pentru orice informatii legate de proiect  ne puteti contacta la adresa de mail a proiectului,Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.sau la numarul de telefon 0338113748.

IRU 11

   Luni, in data de 26.10.2015 a inceput un nou curs de Agent comercial, al-9-lea de la inceputul programului si al-2-lea pe perioada prelungirii, fiind si ultimul din cadrul proiectului. Pentru acest curs au fost inscrisi un numar de 24 de participanti.

       Dorim sa va reamintim ca proiectul nostru a vizat atragerea categoriilor de persoane vulnerabile de pe piata muncii, : someri, someri de lunga durata, persoane inactive, persoane care au parasit timpuriu scoala pentru a le instrui si pregati in vederea facilitarii angajarii. Proiectul nostru a contribuit activ la imbunatatirea capacitatii de angajare a locuitorilor din judetele Buzau si Mures prin dezvoltarea competentelor in diferite domenii cerute pe piata muncii: Inspector Resurse Umane, Antreprenoriat, Competente Informatice, Bazele Contabilitatii, Limba Engleza, Agent Comercial, Operator Introducere Prelucrare si Validare Date, iar pe perioada prelungirii ramanand cele mai cerute trei cursuri, anume Inspector Resurse Umane, Limba Engleza si Agent Comercial care in acest moment insumeaza un numar de 92 de participanti. In plus proiectul nostru a contribuit indirect si la cresterea increderii de sine fiind un proiect ce pune bazele unor noi relatii de colegialitate/prietenie intre participanti.

             Cei interesati de proiectul  “Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil”  ne pot contacta la numarul de telefon 0338 113 748 pentru mai multe informatii. In acest moment recrutarea a incetat la sediile noastre, urmand ca in perioada urmatoare sa se desfasoare ultimele cursuri.

Agent comercial IX