• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

De cele mai multe ori, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca se pregatesc pentru un interviu de angajare intocmind un CV care sa se plieze cat mai bine pe functia pe care o doresc, pe langa acesta intocmind si o scrisoare de intentie cat mai convingatoare si obtinand recomandari din partea fostilor patroni.

       Te mai poti pregati si altfel pentru un interviu de angajare, de exemplu simularea acestuia cu un prieten, jucand rolul intervievatorului, sau pregatirea din timp a raspunsurilor pentru intrebari care ar putea sa aparat pe parcursul acestuia si care te-ar putea face sa te simti inconfortabil.

        Iata cateva ponturi pentru pregatirea ta inainte de interviul care iti poate schimba viata:

  1. Citirea unor articole de specialitate destinate celor care lucreaza in domeniul resurselor umane.
  2. Gandeste-te care ar putea fi intrebare de care iti este cel mai frica
  3. Simuleaza un interviu de angajare cu un prieten, dar joaca tu rolul intervievatorului.
  4. Nu iti fie rusine si intreaba inainte de interviu cu cine anume te vei intalni.
  5. Incearca sa iti programezi interviul de angajare dimineata.
  6. Nu te duce cu prea mult timp inainte
  7. Nu te mai gandi la postul pentru care ai aplicat dupa terminarea interviului

Poti citi inainte sa te duci la un interviu de angajare, articole destinate intervievatorilor, afland astfel anumite sfaturi date persoanelor din domeniul resurselor umane care urmeaza sa te intervieveze si putand obtine informatii valoroase legate de motivele pentru care aleg sa iti puns spre exemplu anumite intrebari.

Daca exista anumite intrebari de care sa iti fie teama la un interviu de angajare, precum una prin care ti se cere motivul pentru care ai renuntat la vechiul loc de munca, incearca sa iti exersezi acasa raspunsul cu voce tare de cat mai multe ori pentru a-l avea pregatit.

Persoanele specializate in recrutarea angajatilor pentru ocuparea locurilor vacante de munca din companii, sustin ca au intervievat atat de multe persoane incat nu mai au emotii pe parcursul propriilor interviuri de angajare deoarece stiu deja cum functioneza mintea unui intervievator si ce ar putea sa ii intrebe.

Daca vei simula o astfel de intalnire cu un amic si vei juca rolul celui care conduce interviul, te vei putea simti mai confortabil atunci cand vei avea tu insuti un interviu de angajare.

Stiind cu cine te vei intalni la interviu poti afla din timp detalii despre intervievator si nu te vei vedea pus in fata faptului de a te intalni cu toti reprezentantii companiei in loc de un singur specialist in domeniul resurselor umane.

Gandul ca te duci la un interviu de angajare te poate face sa te simti nelinistit, iar cu fiecare ora de asteptare iti poate creste teama si iti poate distruge increderea in sine inainte de intalnirea cu posibilul angajator. De aceea, daca interviul va fi programat la o ora matinala nu vei avea timp prea mult sa te gandesti la el.

Multi dintre angajatori sunt deranjati de candidatii care ajung cu prea mult timp inainte de ora stabilita la un interviu. Este necesar sa fii punctual, dar incearca sa urca cu doar cateva minute inainte de ora programata pentru interviul de angajare

Mai toti candidatii se gandesc mult timp dupa incheierea interviului la felul in care a decurs acesta sau daca ar fi fost mai bine sa abordeze in mod diferit anumite raspunsuri care le-au oferit angajatorilor, lucruri care ii pot afecta. Este indicat sa iti notezi pe ceva data la care ai dat interviul pentru a putea contacta angajatorii in cazul in care acestia nu iti ofera un raspuns in cel mult doua saptamani.