• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

In ziua a 4-a a vizitei de studi, dupa luarea micului dejun, toate cele 37 de persoane s-au deplasat la sediul fabricii de branzeturi Di Menna, in orasul Agnone. Aici s-a facut o prezentare cu privire la istoricul firmei, aceasta fiind o afacere de familie care realizeaza branzeturi din lapte de vaca dupa retete si prin metode traditionale. Interesati de modalitatea in care producatorul reuseste sa isi comercializeze branzeturile acestia au aflat ca se pune un mare accent pe respectare conditiilor de igiena si ca sunt fabricate numai din ingredient natural din lapte de la producatorii locali. Fabrica livreaza produse atat restaurantelor cat si in institutii publice sau chiar comercianti cu amanuntul. Participantii au avut ocazia sa deguste produsele si sa faca o comparatie cu cele de la noi din tara.

           Dupa servirea mesei de pranz s-a efectuat o alta deplasare cu autocarul la Turnatoria Marinelli. Aici participantii au fost intampinati de administratorul firmei chiar in sala muzeului turnatoriei. Aici s-a facut o prezentare a istoricului firmei care are o traditie de peste 1000 de ani si care are un renume pe 5 continente. Dupa vizionarea exponatelor participantii au fost in sectia in care clopotele se realizeaza dupa metode traditionale,de sute de ani. Aceasta vizita a fost incheiata cu o demonstratie oferita de gaze cu ajutorul clopotelor. 

          Dupa vizitarea acestei locatii toti participantii s-au deplasat la autocar pentru intoarcerea la hotel unde s-au prezentat concluziile zilei si s-a servit masa de seara.

         In cea de-a 3-a zi din cadrul vizitei, dupa luarea micului dejun, grupul a fost transportat cu autocarul la sediul firmei Coopertativa Volontieri Coop. Soc., firma ce are ca si domeniu de activitate realizarea de tesaturi, broderii, etc.

        Prezentarea firmei a fost facuta chiar de presedintele acesteia care a precizat cateva aspect legate de istoric, de structura actionariatului, persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul firmei, angajarea persoanelor cu dizabilitati si programele accesate pentru desfasurarea activitatii.

         In cadrul intalnirii au fost puse intrebari, fiecare participand notanu-si ideile principale pentru a putea fi puse in aplicare.

         Dupa masa de pranz si dupa o serie de discutii referitoare la sansele de reusita ale unei astfel de afaceri in Romania, participantii au fost transportati cu autocarul catre o alta locatie la societatea Trabocco Punta Tufano, care are ca si obiect de activitate comertul cu produse traditionale. Participantii la vizita de studio au pus intrebari reprezentantilor si au constatat cat de profitabila ar putea fi o astfel de afacere in Romania.

          In continuare participantii s-au deplasat la hotel unde a urmat masa de seara si o intalnire pentru prezentarea concluziilor trase peste zi.

In cea de-a doua zi a vizitei de studiu, dupa servirea micului dejun, toate cele 37 de persoane participante au fost transportate cu autocarul pus la dispozitie de partenerul din Italia catre sediul acestora din localitatea Castel di Sette. Aici au participat la un seminar cu tema “Demararea unei afaceri in Italia” in cadrul caruia s-au prezentat aspecte din cadrul legislative privin initierea unei afaceri in Italia, tipurile de societati care se pot deschide in Italia precum si costurile de deschidere .

            Participantii au putut sa puna intrebari directe partenerului Tecseo legate de orice aspect  care i-ar putea interesa in legatura cu legislatia existenta in Italia.

             Dupa seminar a urmat o vizita la locatiile firmei Tecseo iar apoi o vizita la sediul societatii RossoCromo SRL, firma ce are ca si obiect de activitate fabricarea de motociclete si pregatirea acestora pentru competitii de gen. Participantii au discutat cu persoanele care administreaza afacerea prin intermediul translatorilor care au fost pusi la dispozitie si au cerut cat mai multe informatii incat sa aiba o imagine complete asupra afacerii.

            Dupa servirea mesei de pranz toti participantii s-au deplasat catre societatea Tieri Apicolture in localitatea Tornareccio, care detine o afacere de famile veche de peste 30 de ani si unde au fost detaliate toate procedurile folosite, tehnologia utilize, sortimentele care acestia le produc precum si conditiile de livrare si pastrare. La nivelul grupului s-a manifestat un interes deosebit pentru aceasta afacere fapt ce a dus vizita la un nivel interactiv, administratorul fiind abordat de un numar mare de intrebari din partea participantilor.

            Dupa vizita la societatea Tieri Apicolture, participantii au fost transportati la hotel unde a urmat o intalnire in sala de conferinte pentru prezentarea concluziilor.