In ziua a 4-a a vizitei de studi, dupa luarea micului dejun, toate cele 37 de persoane s-au deplasat la sediul fabricii de branzeturi Di Menna, in orasul Agnone. Aici s-a facut o prezentare cu privire la istoricul firmei, aceasta fiind o afacere de familie care realizeaza branzeturi din lapte de vaca dupa retete si prin metode traditionale. Interesati de modalitatea in care producatorul reuseste sa isi comercializeze branzeturile acestia au aflat ca se pune un mare accent pe respectare conditiilor de igiena si ca sunt fabricate numai din ingredient natural din lapte de la producatorii locali. Fabrica livreaza produse atat restaurantelor cat si in institutii publice sau chiar comercianti cu amanuntul. Participantii au avut ocazia sa deguste produsele si sa faca o comparatie cu cele de la noi din tara.
Dupa servirea mesei de pranz s-a efectuat o alta deplasare cu autocarul la Turnatoria Marinelli. Aici participantii au fost intampinati de administratorul firmei chiar in sala muzeului turnatoriei. Aici s-a facut o prezentare a istoricului firmei care are o traditie de peste 1000 de ani si care are un renume pe 5 continente. Dupa vizionarea exponatelor participantii au fost in sectia in care clopotele se realizeaza dupa metode traditionale,de sute de ani. Aceasta vizita a fost incheiata cu o demonstratie oferita de gaze cu ajutorul clopotelor.
Dupa vizitarea acestei locatii toti participantii s-au deplasat la autocar pentru intoarcerea la hotel unde s-au prezentat concluziile zilei si s-a servit masa de seara.